2010. november 12., péntek

Előnyös külsővel többet kereshetünk?

Egy Amerikai kutatás szerint a férfiak a festetlen nőt ugyanolyan vonzónak tartják, ám jobban emlékeznek arra, amit egy sminkelt nő mond.
A szoknya mindig nyerő, a selymes anyagokat szexinek találják, díjazzák a feszes farmert és a melltartó hiányát, megvadulnak a magas sarkú cipőtől.

A természetes sminket és frizurát találják a legvonzóbbnak, a színek területén pedig a pirosat ítélik meg a legszexisebbnek.
Az előnytelen külsővel rendelkezők amellett, hogy kinézetük miatt hátránnyal indulnak a párkeresésben, még a fizetésük is elmarad az átlagostól.


A Labor Economics Journal című szaklapban jelent meg Daniel Hamermesh és Jeff Biddle kutatása, mely szerint, a szép külső komoly hatással lehet az alkalmazottak jövedelmére. A vonzó emberek óránkénti fizetsége körülbelül 5 százalékkal magasabb, mint az átlagosan kinéző munkatársaiké.
A rosszul kinéző alkalmazottak ráadásul az előléptetéseknél is folyamatosan hátrányba kerülnek, és sokkal lassabban tudnak előrelépni a vállalati ranglétrán, mint a szemre való kortársaik.
A jól megválasztott smink az önbizalmunknak is hasznára válik.

Úgy tűnik, hogy érdemes azt az 5 percet bekalkulálni a készülődésbe!
… szerinted hihetünk a kutatóknak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése